Uitslag BZK dag 4, 30 mei in Eindhoven (50)

Zondag 30 mei, de vierde en laatste dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Dit keer ging Mark van Dinther als eerste van start, op de 50 meter schoolslag. Hij tikte met 37.79 als veertiende aan bij de junioren 3 en 4. Dit was een verbetering van zijn snelste tijd in het 50-meterbad.

Vervolgens zwom Shirley Voets de 50 rug, en behaalde daarbij wederom een nieuw persoonlijk record. De 34.79 was maar liefst een volle seconde sneller dan dat ze ooit in het 25-meterbad was, en twee tellen sneller dan ooit in het 50-meterbad. Haar eindtijd betekende de twaalfde plaats en leverde haar wederom een nieuw clubrecord op.

Roel vd Kleij ging van start op de 100 vlinder. Hij werd gehinderd door een irritante start, maar ging uiteindelijk toch redelijk goed op de eerste baan. Daarna werd het toch wat zwaar, en daardoor bleef hij met 1.08.20 een fractie boven zijn beste tijd in het 50-meterbad. Het was voor hem al weer twee jaar geleden dat hij deze afstand in het 50-meterbad zwom. Hij eindigde als 21e.

Na de 100 vlinder stond voor de dames het koningsnummer op het programma. Shirley had tijdens deze BZK in tot dan toe zeven starts al op zes afstanden haar persoonlijke record (en het clubrecord) verbeterd, en ook nu lukte het haar weer. Na een behouden start wist ze op de tweede baan sterk te finishen, waardoor de klok stopte op 1.05.37. Dit is bijna een halve seconde onder haar beste tijd en uiteraard goed voor een nieuw clubrecord. Het was tevens tweeënhalve seconde sneller dan ooit in het 50-meterbad. Ze eindigde als elfde.

Tot slot zwom Mark de 200 vrij. Hoewel het eerst het plan was om nog een poging te wagen de limiet voor de NJK op de 100 vrij te zwemmen, werd daar toch vanaf gezien, omdat hij geen tegenstand zou hebben waar hij 'mee' kon zwemmen. Toch ging hij erg voortvarend van start, maar moest dat helaas in de laatste baan bekopen. De 2.19.99 (toch nog net onder de 2 minuten en 20 seconden) was desondanks goed voor een verbetering van zijn beste tijd (vorig jaar) met ruim drie tellen. Mark eindigde als zevende.

Uitslagen

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'